Bibinjski guลกti, koja je ove godine privukla rekordan broj posjetitelja i izlagaฤa. Tijekom sva tri dana, Bibinje je bilo centar gastronomske i kulturne ponude, a zavrลกna veฤer donijela je poseban spektakl koji ฤ‡e posjetitelji dugo pamtiti.

Ove godine Bibinjski guลกti okupili su ฤak 31-og izlagaฤa, ลกto je rekordan broj u povijesti ove manifestacije. Izlagaฤi su veฤ‡inom dolazili iz Zadarske ลพupanije, ali su se pridruลพili i predstavnici iz Zagrebaฤke, Koprivniฤko-kriลพevaฤke te ล ibensko-kninske ลพupanije. Raznolika ponuda ukljuฤivala je lokalne delikatese, originalne rukotvorine, unikatne suvenire i mnoge druge proizvode, a ลกetnica Taline pretvorila se u pravi raj za sve ljubitelje dobre hrane i kvalitetnih domaฤ‡ih proizvoda.

โ€žIzuzetno smo zadovoljni ลกto smo uspjeli okupiti ovoliko izlagaฤa. Ovo je potvrda da Bibinjski guลกti postaju sve prepoznatljiviji i vaลพniji dogaฤ‘aj u naลกem kraju,โ€ poruฤuju iz Turistiฤke zajednice opฤ‡ine Bibinje.

Posebnu paลพnju privukli su poznati kuhar Renato Kraljev i bibinjski kuhar Jerolim Sikiriฤ‡ (Jere), koji su tijekom tri dana manifestacije oduลกevljavali posjetitelje svojim kulinarskim umijeฤ‡em. Renato Kraljev je pripremao specijalitete u velikoj tavi, a njegov maneลกtrun na sipi bio je kulinarski vrhunac veฤeri. Jere je pridonio raznolikosti ponude svojim jedinstvenim jelima koja su osvojila mnoga nepca.

Za pripremu slatkoga bile su zaduลพene Mirijana Sikiriฤ‡ i Anka Sekula koje su pripremale  tradicionalne kroลกtule, dok su Ljiljana ล imuniฤ‡ (Ljiljo) i Valerija Sikiriฤ‡ bile zaduลพene za domaฤ‡e fritule, omiljeni desert tijekom manifestacije. Njihove slastice su bile neizostavni dio gastronomske ponude i izvrsno su upotpunile ukupni doลพivljaj za posjetitelje.

โ€žAtmosfera je bila fantastiฤna, ljudi su uลพivali u hrani, a to je za nas najvaลพnije,โ€ izjavio je Kraljev, dok su svi sudionici bili oduลกevljeni pozitivnom energijom i odazivom posjetitelja.

Vrhunac veฤeri bio je nastup Borisa Oลกtriฤ‡a i Ribara. Njihova emotivna izvedba oduลกevila je okupljenu publiku, koja je s njima pjevala u glas. Svojom glazbom stvorili su pravu mediteransku atmosferu, dok je publika uลพivala u hitovima koji su ispunili srca svih prisutnih.

โ€žBilo je sjajno nastupati pred ovakvom publikom i to po prvi puta u Bibinjuโ€œ, rekao je Oลกtriฤ‡ nakon nastupa.

Turistiฤka zajednica opฤ‡ine Bibinje izrazila je zadovoljstvo uspjehom manifestacije:

โ€žZadovoljni smo organizacijom i velikim odazivom posjetitelja. Hvala svima koji su bili dio ove manifestacije te hvala voditeljima Branki Pelicariฤ‡ i Boลพi Rebiฤ‡u koji su vodili cjelokupni program. Naลก cilj je bio pruลพiti autentiฤno iskustvo koje spaja sve kljuฤne elemente dobrog odmora: dobru hranu, dobru zabavu i dobre ljude. Mislim da smo u tome uspjeli.

โ€Turistiฤka zajednice opฤ‡ine Bibinje, ovogodiลกnje Bibinjske guลกte organizirala je u suradnji s opฤ‡inom Bibinje te komunalnim poduzeฤ‡em Bibinjac d.o.o. Kao gastronomska inicijativa zabavnog karaktera, Bibinjski guลกti imaju primarni cilj pribliลพiti gastronomsku ponudu proizvoฤ‘aฤa no predstaviti i proizvoฤ‘aฤe rukotvorina, unikata i suvenira. Kao dobar turistiฤki proizvod u formatu dogaฤ‘aja i iskustva, Bibinjske guลกte podrลพava Hrvatska Turistiฤka Zajednica s Turistiฤkom zajednicom Zadarske ลพupanije koja je sufinancirala ovogodiลกnje izdanje.

Bibinjski guลกti su joลก jednom potvrdili svoj status kao znaฤajan turistiฤki i kulturni dogaฤ‘aj, a s obzirom na ovogodiลกnji uspjeh, oฤekuje se da ฤ‡e sljedeฤ‡e godine biti joลก veฤ‡i i bolji. Posjetitelji su, odlazeฤ‡i s Talina, veฤ‡ poฤeli iลกฤekivati novo izdanje ove manifestacije, koje ฤ‡e, vjerujemo, donijeti joลก viลกe uzbuฤ‘enja, okusa i dobrih vibracija.